Hushoffice

Blog

Officiële verklaring van Mikomax Smart Office over formaldehyde-emissie van producten

Formaldehyde is niets nieuws voor ons - Mikomax Smart Office ontwerpt en produceert al 30 jaar kantoormeubilair. Sommige andere bedrijven zijn pas een paar jaar in deze sector werkzaam.

In reactie op recent nieuws over de telefooncellen van sommige fabrikanten in WeWork-kantoren met vermeende verhoogde formaldehyde-emissie, is het onze verantwoordelijkheid om feiten over deze chemische stof te presenteren.

Formaldehyde, wat is dat precies?

Formaldehyde is een kleurloos, sterk ruikend gas dat vaak wordt aangetroffen in op water gebaseerde oplossingen.Formaldehyde wordt vaak gebruikt als conserveermiddel in medische laboratoria en mortuaria, maar wordt ook aangetroffen in veel producten zoals chemicaliën, spaanplaat, huishoudelijke producten, lijmen, kreukherstellende weefsels, coatings van papierproducten, hardboard en multiplex.i

Dit betekent dat we allemaal wel huishoudelijke apparaten en woon- en kantoormeubilair hebben (gemaakt van multiplex, verschillende soorten spaanplaat zoals OSB en MDF) waar een bepaalde concentratie formaldehyde in zit.

Als de emissie uit een onderdeel of product niet aan de wettelijke eisen voldoet, is formaldehyde een sensibiliserende stof die bij eerste blootstelling een immuunreactie kan veroorzaken. Het is ook een kankerverwekkende stof. Acute blootstelling is zeer irriterend voor de ogen, neus en keel en kan bij personen die eraan zijn blootgesteld hoest en een piepende ademhaling veroorzaken.Daaropvolgende blootstelling kan leiden tot ernstige allergische reacties van de huid, ogen en luchtwegen.

Er moet worden voldaan aan de Amerikaanse wettelijke vereisten voor formaldehyde-emissie, waaronder: 

  • TSCA Title VI als vervanging van CARB Phase II

Hush-vergadercabines en -modules worden vervaardigd in de ISO9001- en 14001-gecertificeerde productiefaciliteit Mikomax Smart Office in Polen, daarbij gebruikmakend van eersteklas houtproducten van Egger die zijn getest, gecertificeerd en gelabeld krachtens TSCA Title VI of CARB Phase II-normen.

We hebben inmiddels over de hele wereld duizenden vergadermodules en -cabines geleverd en hebben geen enkele melding gehad over huid- of oogirritatie in verband met onze producten. Al vanaf de start van het bedrijf laten we ons leiden door een mensgericht ontwerp en een klantgerichte aanpak. We nemen gezondheid, veiligheid en duurzaamheid zeer serieus. Als u vragen hebt over materialen en stoffen die voor Hush worden gebruikt, aarzel dan niet en neem contact met ons op via productfeedback@hushoffice.com

Back
Previous article Next article