Hushoffice

Blog

Terug naar kantoor

Welke veranderingen moeten we op kantoor doorvoeren? Hoe zorgen we voor het comfort van onze medewerkers? Lees het in het nieuwste Hush eBoek.

Terug naar kantoor. Het nieuwe normaal

Het maakt niet uit of we onze eerste stappen in het bedrijfsleven zetten, of dat we al jaren aan de top staan in onze markt. We hebben allemaal veel vragen, waarop veelal geen duidelijke antwoorden zijn. En zakelijke intuïtie noch jarenlange ervaring noch de beste analyse maken dat we overtuigd zijn van een onfeilbare benadering; ze geven ons niet de zekerheid die we zoeken.
Kunnen we dan helemaal niets doen? In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat, hoewel we met zijn allen in een periode van grote onzekerheid zijn beland, de meesten van ons beschikken over meer daadkracht en energie dan we voor mogelijk hadden gehouden. In een paar dagen tijd hebben we processen geautomatiseerd, zijn we overgeschakeld op thuiswerken, hebben we nieuwe technologieën geïmplementeerd en – misschien nog wel het meest indrukwekkend – hebben we ons aangepast aan een nieuwe realiteit. Dat we hierin geslaagd zijn, heeft één ding duidelijk gemaakt: we komen er wel doorheen.

Hoe bereiden we ons voor?

We weten niet wanneer ons “nieuwe normaal” begint. Dat wordt bepaald door de overheid van het land waar we wonen. We kunnen er alleen naar gissen wanneer we groen licht krijgen en hoeveel tijd dat ons zal geven om ons voor te bereiden. En die voorbereidingen zullen nodig zijn, want het kantoor dat we begin maart hebben verlaten, ondersteunt niet de behoeften waarmee we vandaag worden geconfronteerd. We weten dus dat we verschillende wijzigingen zullen moeten aanbrengen, maar ook dat niet bekend is wanneer we groen licht krijgen om deze te implementeren. De onzekerheid van morgen lijkt ons te dwingen grote investeringsbeslissingen uit te stellen, waardoor onze tijdshorizon wordt verkort.

Wie zijn “wij”? Wij, dat is iedereen die op kantoor moet sturen op veranderingen. Wij, dat zijn werknemers en werkgevers. Wij, dat zijn officemanagers en HR-managers. Wij, dat zijn klanten, bezoekers en toekomstige teamleden. We kennen allemaal verschillende emoties, en we zien allemaal verschillende uitdagingen, problemen en kansen. Alleen de werknemers al hebben tegenstrijdige opvattingen over wat er volgt. Sommigen willen zo snel mogelijk terug naar kantoor. Anderen zijn bang om terug te keren, gezien alle veranderingen die ons te wachten staan. Weer anderen staan voor alle mogelijkheden open. Maar voor iedereen verandert er iets bij de terugkeer naar kantoor. Door thuis te werken, hebben we nieuwe gewoonten kunnen ontwikkelen en zijn we gewend geraakt aan stilte, of misschien wel juist het tegenovergestelde van stilte, als ook partners en kinderen thuis zijn. We hebben ons allemaal aangepast aan een nieuwe routine zonder woon-werkverkeer, met meer tijd voor het gezin en onszelf. Onze werkcultuur, filosofie en gewoonten zijn veranderd. Volgens een rapport van Colliers International, Real-time Data to navigate the post-COVID-19 Workplace, geeft maar liefst 70% van de mensen die vóór COVID-19 niet thuiswerkten aan dat ze dit nu ten minste één dag in de week willen doen.

Meer informatie?

Download HIER de gratis versie van het eBoek.

Back
Previous article Next article