Hushoffice

Blog

Stil maar niet te stil: de akoestiek van de work pod op kantoor uitgelegd

Ruis is de voornaamste klacht die in open kantoren wordt gehoord. En dat is niet grappig bedoeld. Bedrijven als het onze – met teams die proberen om een effectieve kantoorinrichting te realiseren – bestuderen de kwestie als sinds deze aan het licht kwam na de hausse van 'open'.

Er zijn nu oplossingen zoals geluiddempende ruimteverdelers, panelen, tussenschotten, tegels en zelfs speciale verf op de markt. Deze beloven allemaal een gezegende stilte. Maar de office pod is misschien wel de meest gerenommeerde oplossing van allemaal. In wezen is het een akoestische pod die de ruis in beide richtingen blokkeert, waardoor de privacy en focus worden hersteld.

En de pod is een bekwame oplossing. Hij geeft medewerkers controle over de plaats waar ooit chaos en stimuli heersten. Deze geluiddichte cabines zijn compact, mobiel en aantrekkelijk en kunnen worden uitgebreid voor een groter wordend team. En ze zijn zoveel geraffineerder dan eenvoudige, stille kubussen om rustig in te werken. Er zit een briljante techniek achter de geluidsisolatietechnologie van onze hoogwaardige work pod. Hieronder kom je te weten hoe hij werkt.

Allereerst is absolute stilte een slechte zaak

Het is een veel voorkomende misvatting dat het doel van het geluiddicht maken van een kantoor totale stilte is. Want absolute stilte is eigenlijk ongezond, schokkend en destructief voor de mens. Vooral in een privacy-cabine of pod.

Denk eerst eens aan stilte in een open kantoorruimte. Stelt u zich voor dat uw team de hele ruimte geluiddempend heeft gemaakt en een ware stilte heeft bereikt door middel van geluiddempende schermen, geluidswerende verf en tal van andere oplossingen. Hoe ongemakkelijk kan het dan zijn om zelfs maar rustig met een collega te praten, wetende dat je woorden technisch gezien door iedereen in de ruimte kunnen worden opgevangen? Of hoe frustrerend het zou zijn om niet vrijuit te kunnen praten wanneer je iets aan het overpeinzen bent? Het is denkbaar dat zelfs typen problematisch zou zijn. Hyperbewustzijn van ruis in een stille omgeving maakt zelfbewust.

Het Sound Agency is een team van akoestiekexperts die deze rol van geluid herkennen in hoe we denken, voelen en handelen. Ze verdrijven de misvatting dat totale stilte het doel is. “In een ruimte met 60 tot 70 mensen die open en absoluut stil is, is het erg intimiderend om zelfs maar een telefoontje te plegen. En als je dat doet, maak je zo’n 15 tot 20 mensen van streek omdat ze worden afgeschrikt door je telefoongesprek.”

Denk nu eens aan de realiteit van alleen werken in een volledig stille privacy pod. Laten we de anechoïsche kamer gebruiken als referentie voor dit soort omgevingen – het is een kamer die ontworpen is om ALLE geluidsgolven te absorberen en die vaak wordt aangeduid als één van de stilste plekken op aarde. Werken in zo’n kamer klinkt misschien als een droom die uitkomt voor wie de hele dag door lawaai op een zijspoor wordt gezet. Maar het is eigenlijk een nachtmerrie – letterlijk. Naar het schijnt is het langste dat iemand in een anechoïsche kamer kan blijven slechts 45 minuten. De ervaring van totale stilte is namelijk fundamenteel ongemakkelijk, zo niet gekmakend.

Sfeer binnen de work pod op kantoor

Het doel van de geluidsisolatietechnologie in de work pod is dan ook iets genuanceerder dan ‘het elimineren van alle kantoorgeluiden’. Met de akoestische pod-serie van Hush en met elke gerenommeerde geluidsisolerende werkcabine bestaat het doel erin een relatieve sfeer te creëren.

Wetenschappelijk beschouwd is sfeer het decibelbereik van achtergrondgeluiden of kantoorgeluiden waarbinnen medewerkers zich comfortabel kunnen afstemmen op hun werk. Geen enkele decibel is luid genoeg om hun focus te doorbreken, maar er is genoeg geluid om hen heen om te voorkomen dat ze hyper-zelfbewust worden. Want menselijk beschouwd kan sfeer het best worden omschreven als een lichte, heerlijke of kalmerende demping. Dus als het gaat om de geluiddichte work pod, betekent sfeer het volgende: iedereen die er in werkt (een traditionele, volledig gesloten pod) kan alleen gedempte geluiden van de kantoorruimte om zich heen horen. En de collega’s in de kantoorruimte kunnen de gesprekken die in de pod worden gevoerd niet horen.

Dus als je kijkt naar de ABC-methode voor het beheer van kantoorgeluiden (“Absorb”, “Block” en/of “Cover”), mag je niet vergeten dat het doel erin bestaat elke medewerker te voorzien van zijn ideale akoestische omgeving – dat wil zeggen van zijn of haar optimale sfeer.

 

De realiteit: we hebben verschillende ideeën over ‘sfeer’ of de ideale akoestiek

Dit introduceert nog een andere belangrijk punt: we hebben allemaal een andere opvatting over wat akoestische ‘sfeer’ is. Of, eenvoudiger gezegd, ieder van ons wordt anders beïnvloed door ruis, en dus heeft ieder van ons ook verschillende voorkeuren over welk geluidsniveau ideaal is om in te werken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat verschillende akoestische sferen bij verschillende soorten taken passen. En het takenpakket van onze tijd is dynamisch.

Hierdoor wordt nog een andere reden geïllustreerd waarom een multifunctioneel, op activiteiten gebaseerd kantoorontwerp zo bekwaam is. Een dynamische en flexibele kantoorruimte met een verscheidenheid aan werkomgevingen beantwoordt aan de verschillende behoeften en voorkeuren, omdat elke werkomgeving binnen de ruimte een andere akoestische sfeer creëert. Deze verscheidenheid geeft medewerkers de vrijheid om meer aspecten van hun werkomgeving uit te kiezen, tot het geluid om hen heen aan toe. Natuurlijk zullen pods van verschillende grootte – van privacy pods over vergaderpods tot conferentiepods – een iets andere akoestiek opleveren, hetgeen deze verscheidenheid aan akoestische omgevingen vergemakkelijkt.

Dus als u overweegt om work pods mee te nemen als onderdeel van uw akoestiekplan op kantoor, kunt u overwegen om volledig gesloten pods te mixen met gedeeltelijk open pods om zodoende een scala aan akoestische sferen te creëren.

Neem onze hushMeet.open als model. Gedeeltelijk open work pods zoals de hushMeet.open zijn ontworpen om een deel van de energie (warmte, geluid en licht) van het kantoor te laten doorstromen. Het is een pod voor het type mens dat het liefst te allen tijde wordt omringd door een beetje bedrijvigheid.

Sfeer door design tot in de details

De Hush is ontworpen om een doelmatig geluidsniveau op te leveren dat gezond is voor de mens en ideaal is om in te werken. Elke pod is relatief klein om een optimale akoestiek te bereiken. En er zij opgemerkt dat bij elke goed ontworpen en goed gemaakte pod de belofte van ‘geluiddicht’ wordt gedragen door subtiele maar erg belangrijke ontwerpkenmerken. Omdat geluid als water is, wil het stromen. Elk hoogwaardig geluidsisolatieproduct wordt gemaakt om deze stroom te absorberen, te blokkeren of te bedekken, zodat het niet op ongewenste wijze kan binnensijpelen.

  • Akoestisch gelamineerde glazen deur met geanodiseerde aluminium klink
  • Verwijderbare akoestische tegels van stof
  • Geïntegreerde vloerbedekking
  • Gestoffeerde akoestische panelen
  • Complex systeem van pakkingen en andere geluiddempende materialen

Pods zijn effectief omdat ze zowel kantoormanagers als medewerkers de controle geven over de geluiden om hen heen; zowel het geluid van anderen als dat van henzelf. En met een scala aan ideale werkruimtes (elk met een eigen akoestiek) hebben medewerkers de vrijheid om de hele dag door te blijven bewegen. Ze kunnen hun ideale omstandigheden in elke pod instellen door hun muziek in te pluggen en zowel de ventilatie als de verlichting aan te passen tot het ‘precies goed is’. Deze controle staat gelijk aan autonomie, en wij stellen vast dat autonomie een essentiële factor is voor werktevredenheid en betrokkenheid. Work pods zorgen daarvoor door hun slimme ontwerp en veelzijdigheid.