Hushoffice

Blog

Hoe geven we medewerkers KEUZE in de open kantooromgeving?

Een pleidooi voor speciale werkcabines in kantoortuinen om herrie buiten te sluiten en autonomie te herstellen. "Autonomie leidt tot zelfverantwoordelijkheid. We doen er alles aan om het evenwicht te bewaren tussen samenwerking, medewerking en zelfstandigheid,"-Bobby Kotick, zakenman De behoefte aan autonomie - ofwel: controle over hoe we werken en leven - is een fundamentele menselijke behoefte. Zonder autonomie zijn we gestrest en ongelukkig. Dat geldt met name op het werk. En al helemaal in de volledig open kantoortuin.

De kantoortuin en (het gebrek aan) autonomie. De kantoortuin ontneemt de werknemer de autonomie op meerdere niveaus. Vanwege het gebrek aan geluidsabsorberende muren, scheidingswanden en ruimteverdelers zorgen kantoorgeluiden ervoor dat werknemers zich niet kunnen ontspannen of concentreren. En hoewel geluid nu eenmaal hoort bij het werken in een kantoortuin, moeten we ook de invloed van andere omstandigheden, zoals ventilatie, muziek en verlichting niet onderschatten. Omdat ze allemaal invloed hebben op het welzijn van de werknemers. En omdat ze allemaal buiten de controle van de individuele medewerker in een geheel open kantoor vallen. Op werkplekken zonder deze geluidsabsorberende privacyschermen geven werknemers consequent aan dat ze het gevoel hebben dat ze constant worden gecontroleerd of gemicromanaged (zelfs als dat niet het geval is). Deze collectieve ervaring geeft een groot ‘gebrek aan autonomie over de ruimte’ aan,
aangezien autonomie het tegenovergestelde is van micromanagement. Werknemers hebben hun eigen werkruimte nodig. Ook willen ze het gevoel van vertrouwen hebben, wat het geval is als ze hun eigen privéruimte krijgen om te werken. Werknemers hebben autonomie nodig. Een niet-doorontwikkelde kantoortuin heeft geen eigen werkplekken. Zonder keuze uit verschillende werkplekken (zoals werkcabines) zitten werknemers elke dag de hele dag door gevangen achter hun bureau. De psychologische vraagstukken van het gebrek aan keuze worden nog verergerd door een van de hoofdzondes in de kantoorergonomie: medewerkers hun bewegingsvrijheid onthouden. De thematiek hier? als we geen invloed hebben over de omstandigheden waarin we werken, voelen we ons onderdrukt.

De statistieken:

als we autonomie hebben, werken we beter. “De meest tevreden werknemers hebben een hoge mate van keuze en controle op het werk en kunnen zowel alleen als in groepen effectief werken.”-Engagement and the Global Workplace-rapport van Steelcase Werknemers die controle krijgen over hun werk – op meerdere vlakken – hebben de mogelijkheid hun persoonlijke invulling te geven aan wat ze op kantoor doen. Uiteindelijk kunnen ze zo hun beste werk afleveren en zijn ze het gelukkigst.

  • 79% van de autonome werknemers is meer betrokken bij zijn/haar werk vergeleken met werknemers die geen autonomie hebben
  • Autonomie stimuleert innovatief gedrag, en is vooral essentieel voor dynamische, groeiende bedrijven
  • Werknemers met meer autonomie geven aan dat ze over de hele breedte meer arbeidsvreugde en welzijn ervaren
  • Autonomie heeft een positieve invloed op creativiteit en betrokkenheid en draagt direct bij aan efficiëntie

Dus de kantoortuin is fataal geweest voor het gevoel van autonomie van werknemers…. hoe nu verder? Volgens het Workplace Survey 2019 van Gensler zijn werknemers in kantoren die grotendeels open zijn, maar over voldoende privéruimtes beschikken, het productiefst. Deze werknemers melden ook dat zij graag op kantoor werken vanwege de verscheidenheid aan privéruimtes, zoals akoestische cabines, samenwerkingsruimtes en werkcafés. Dit is een uiterst bemoedigend inzicht voor bedrijven die hebben geïnvesteerd in een open kantoor en teleurgesteld zijn in wat dit heeft opgeleverd. Het geeft immers aan dat het uitgangspunt van de kantoortuin op zich niet verkeerd is, maar dat het ‘open’ concept in evenwicht moet worden gebracht met de behoefte aan ‘afgesloten’. Waardoor werknemers KEUZES hebben in hoe ze werken. “De moderne werkruimte is een ecosysteem, en de beste ervaringen op het werk hebben te maken met variatie, keuze en autonomie. Een geweldige werkplekervaring zorgt ook direct voor betere prestaties. Goede werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers meer betrokken zijn; en meer betrokken medewerkers zijn bepalend voor productiviteit en winst. “- U.S. Workplace Survey 2019, Gensle

Hoe belangrijk is keuze precies?

Volgens het onderzoek van Gensler vindt 79% van de werknemers met toegang tot verschillende soorten werkplekken het fijn om op kantoor te werken.
Variatie, keuze, autonomie – het is wel duidelijk welke kant het op moet met kantoorontwerp. Het ontbrekende stukje? Werkcabines die een speciale werkplek bieden en werknemers volledige controle geven over de omstandigheden waarin ze werken. Werkcabines geven werknemers op twee niveaus een keuze in hoe ze werken. “Keuze van werkplek is slechts één onderdeel van een bredere cultuur van autonomie. Als dit wordt ondersteund door bedrijfsbeleid en het bedrijf de juiste middelen en technologie biedt om de productiviteit te optimaliseren, kunnen medewerkers een maximale prestatie leveren, waardoor ze tevredener, gemotiveerder en creatiever zijn.” – Diane Hoskins, Co-CEO, Gensler. Uit de gegevens van Gensler blijkt dat werknemers zeker baat hebben bij het gevoel van saamhorigheid en transparantie van de kantoortuin. Maar praktisch gezien hebben mensen ook controle nodig over hoe ze werken om hun beste werk te kunnen leveren – zowel gezamenlijk als individueel. Daarbij speelt keuze een belangrijke rol. En keuze is precies wat veelzijdige werkcabines bieden. Het mooie van een “werkcabinebenadering” om zo KEUZE te bieden in de kantoortuin, is dat het werknemers op twee verschillende maar even belangrijke niveaus controle geeft over hun werkomgeving.

  1. In wat voor soort cabine wil ik werken? Groot of klein? Open of deels gesloten? Zittend of staand?
  2. Welke omstandigheden wil ik in mijn cabine? Felle of zwakke verlichting? Binaural beats of stilte? Gemiddeld of hoog ventilatieniveau?

Stelt u zich eens voor: een licht, open kantoor met verschillende soorten werkcabines op strategische plekken.
Solocabines langs de muur. Elke cabine heeft volledige geluidsisolatie, zodat uw beste sales-medewerkers in alle rust en zelfverzekerd een videoconferentie met klanten kunnen houden.
Behalve solocabines zijn er ook vergadercabines van verschillende afmetingen en met diverse ontwerpen.
Het ontwerp van deze vergadercabines maakt het mogelijk op ongedwongen wijze echt samen te werken – wat belangrijk is, omdat ook groepsautonomie van belang is.
Een handvol halfopen cabines maken het aanbod compleet.
Deze bieden een mooie mix van ‘afscheiding van’ en ‘verbinding met’ de omgeving, waardoor de energie vanuit het kantoor kan overvloeien in de cabine en daar zorgen voor een spontane, dynamische bijeenkomst. Perfect voor diegenen die wat chaos nodig hebben om te brainstormen.
In dit perfecte scenario geeft keuze elke werknemer zelfverantwoordelijkheid.
Keuze is dus essentieel. Werknemers moeten kunnen kiezen in welk type cabine ze willen werken, en welke afmetingen en sfeer hun taak op dat moment het beste ondersteunen.
hushMeet.open – een deels open cabine.
Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, voor 4 personen.
“… de fysieke omgeving die werknemers in kantoorgebouwen ervaren, is van invloed op het welzijn, de tevredenheid en de efficiëntie van de medewerkers … de werkomgeving moet zo worden ontworpen dat de mensen die erin werken, gemotiveerd worden zich beter te gedragen en betere resultaten te behalen.” -Perceived Level of Personal Control Over the Work Environment and Employee Satisfaction and Work Performance.
Performance Improvement.
2015.
In een kantoor met werkcabines hebben werknemers de vrijheid zich in de loop van de dag van de ene naar de andere cabine te bewegen, afhankelijk van hun taak, energieniveau en stemming.
Deze beweging heeft duidelijke voordelen op het gebied van ergonomie en welzijn, in combinatie met betere prestaties, simpelweg omdat werknemers autonomie hebben over hun eigen werk.
Van chaos naar rust Cabines zoals de Hush-cabines zijn een doeltreffende oplossing voor het verminderen van lawaai op kantoor vanwege de vakkundige manier waarop geluiddempende technologie is toegepast. Het doel van die technologie is niet om totale stilte in elke cabine te creëren, want absolute stilte is onnatuurlijk en ongezond. In plaats van complete stilte biedt elke cabine rust. De medewerkers in de Hush-cabine horen alleen gedempte geluiden vanuit het kantoor, terwijl de mensen buiten de cabine de gesprekken in de cabine niet kunnen horen. Precies: rust. De cirkel is rond: werkcabines geven managers volledige controle over het ontwerp van hun kantoor, nu en op de lange termijn. Elke cabine is een eenmalige investering waarmee nu en op de lange termijn talloze configuraties mogelijk zijn. Cabines hoeven niet te worden gedemonteerd om te worden verplaatst, en kunnen door toevoeging van nieuwe modules eenvoudig worden uitgebreid. Het inrichten van kantoorruimtes met cabines is dus een voordelige optie. In tegenstelling tot vergaderruimten en kantoorsuites kunnen cabines overal mee naartoe worden genomen waar ze nodig zijn.
Een dergelijke flexibiliteit geeft u totale controle over het ontwerp van uw kantoorruimte. In plaats van vast te zitten aan een permanente structuur die niet langer bruikbaar is wanneer het team groeit of de dynamiek verandert, kunt u de cabines bij onverwachte ontwikkelingen of veranderende werkpatronen gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Met Hush kan uw team ook een actievere rol spelen bij de vormgeving van uw kantoor. Stuur eenvoudig geregeld een korte enquête voor inzicht in tevredenheid over de huidige inrichting en mogelijke verbeterpunten. Als veranderingen nodig zijn, kunt u de huidige Hush-familie eenvoudigweg aanvullen, verplaats