Hushoffice

Blog

Hoe creëren we een evenwicht tussen de behoefte aan privacy en samenwerken op kantoor?

We hebben allemaal zo onze voorkeuren over hoe onze werkplek eruit moet zien. Sommigen werken het best in stilte. Anderen hebben wat geluid en energie nodig om in de juiste flow te komen. Veel mensen houden van een mengeling van verschillende omgevingen of kantoorakoestiek, verspreid over de dag. Hoe de 'ideale' werkplek eruitziet, is subjectief.

Hoe kunnen we in de inrichting van ons kantoor tegemoetkomen aan die verschillende voorkeuren?

De oplossing: variatie.

Het kantoor moet zijn uitgerust met verschillende vergader- en werkruimtes, zodat werknemers de vrijheid hebben om te kiezen hoe en waar ze willen werken.

En dat is nu juist waar het in kantoortuinen aan ontbreekt.

Redenen waarom kantoortuinen geen optimale werkomgeving zijn

Geen aparte ruimte voor kleinschalige vergaderingen

De traditionele kantoortuin heeft geen geschikte vergaderruimtes, cabines of modules die geschikt zijn voor kleine groepen.Daardoor is de vergaderkamer de enige plek om samen te komen. Kleine groepen begeven zich ongemakkelijk in een ruimte die veel te groot is voor het aantal mensen.Het resultaat? Moeite om die intieme sfeer te creëren die nodig is om de onderlinge afstemming mogelijk te maken waardoor een bijeenkomst succesvol wordt.

Geen plek voor onszelf

Voor introverte en over het algemeen wat meer gereserveerde mensen is dit een bekend probleem. In kantoortuinen is geen ruimte om onszelf even af te zonderen en geconcentreerd te werken – zoals in een afgesloten cabine. Het gebrek aan een persoonlijke werkplek geeft werknemers het gevoel dat ze te weinig eigenaarschap en autoriteit hebben. Dit zorgt voor angst, nervositeit en subtiele frustratie. Om ontspannen te kunnen werken, moeten werknemers zich thuis voelen op het werk.

Gebrek aan privacy

Belangrijke telefoontjes, geconcentreerd werken en privégesprekken verdienen allemaal de rust en waardigheid die een privacycabine of -ruimte biedt. Het is niet verrassend dat 95% van de werknemers aangeeft dat privacy belangrijk is. Overigens is het gebrek aan privacy het belangrijkste kenmerk van een kantoortuin.

Als elke toetsaanslag en elk binnenkomend appje in de hele ruimte te horen is, voelen werknemers zich bekeken en gestrest. Als nergens op kantoor privacy te vinden is – zoals in een akoestische privacycabine – begint het personeel ook het gevoel te krijgen dat ze geen keuzevrijheid hebben. En dat terwijl keuzevrijheid een essentiële factor is voor werkplezier.

Privacy is essentieel voor het voeren van telefoongesprekken. Zonder de juiste kantoorakoestiek om kantoorlawaai te verminderen en het gesprek als het ware in te sluiten, is het voeren van belangrijke telefoongesprekken op het werk een ongemakkelijke, zo niet onmogelijke taak. Hetzelfde geldt voor de meeste standaardwerkzaamheden: het bespreken van vertrouwelijke informatie met een teamgenoot, het sluiten van een deal met een potentiële klant of het delen van privézaken met een goede collega. Privéwerk verdient een privéruimte. Helaas geeft slechts 40% van het personeel aan dat het kan beschikken over de juiste omstandigheden voor privéwerk.

Afleiding

Afleiding in een kantoortuin neemt vele vormen aan. Neem alleen al de verschillende prikkels: licht, geluid, beweging. Omdat kantoortuinen geen geluidsisolerende scheidingswanden of cabines hebben om deze prikkels in te kaderen en te blokkeren, wordt iedereen in de ruimte blootgesteld aan alle omringende activiteit. Dus ook het geklets van collega’s, telefoontjes met klanten, en allerlei beweging in de verte. De overbelasting van onze zintuigen die dit veroorzaakt, is fnuikend voor ons concentratievermogen. Volgens een door Ipsos uitgevoerd onderzoek verliezen we gemiddeld 90 minuten productiviteit per dag door geluid en andere factoren die ons werk verstoren.

Vooral telefoongesprekken vormen een probleem in kantoren zonder telefooncabines. Er bestaat ook een risico dat persoonlijke of vertrouwelijke informatie naar buiten komt.
En bovendien belemmert het geluid van een telefoongesprek de concentratie van alle collega’s binnen gehoorsafstand. Verminderde concentratie zorgt voor een productiviteitsverlaging tot wel 66%. Er bestaat dus een recht evenredig verband tussen afleiding en productiviteit.

Gebrek aan werkplekopties

Lange tijd achter een computer werken kan emotioneel en fysiek vermoeiend zijn. Soms hebben we gewoon een verandering van omgeving nodig om onszelf even te resetten en weer met nieuwe energie aan het werk te gaan. Helaas zijn er in kantoortuinen niet echt veel verschillende werkplekopties. En zonder die opties hebben werknemers niet de vrijheid hun omgeving aan te passen aan hun taak van dat moment. De productiviteit lijdt daaronder.

Matige werkmoraal

Afleiding, zintuiglijke overbelasting en gebrek aan privacy en werkplekopties, tasten de werkmoraal aan. Gezonde omgang met elkaar lijdt daar net zo goed onder.
In tegenstelling tot wat je zou denken, is in kantoortuinen zonder muren de persoonlijke interactie maar liefst 70% lager.

Hoe kan Hush daarbij helpen?

De akoestische Hush-cabines nemen de kenmerkende stressfactoren van kantoortuinen weg. Elke mobiele, geluiddichte cabine is een vrijstaande, afgesloten werkruimte voor concentratie, samenwerking, privacy, comfort en een gevoel van eigenaarschap over de ruimte.

Het mooie van de akoestische geluidsisolatie in elke cabine is dat het geluidsniveau optimaal is voor comfort en concentratie – niet te hard en niet te zacht (denk aan omgevingsgeluid of witte ruis). De geluidsisolatie blokkeert geluid en andere prikkels in beide richtingen, zodat iedereen zowel in als buiten de cabine geconcentreerd kan werken. Zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze hun collega’s afleiden.

De cabines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, de kleur van de binnen- en buitenkant kan naar smaak worden aangepast, en elke cabine kan worden uitgerust met een keur aan accessoires. Elke werkcabine is bovendien voorzien van ventilatie, een voedingsmodule en instelbare verlichting.

Hush Meet: een mobiele vergadercabine

Hush Meet is de perfecte vergaderruimte voor 2 tot 4 mensen. Hush Meet is de perfecte oplossing voor brainstormsessies, interviews of werk in kleine groepen.
De Hush kan worden beschouwd als een mobiele vergadercabine – en een rendabel alternatief voor het bouwen van een permanente conferentie- of vergaderruimte.

Hush Phone: de geluiddichte telefooncel voor telefoongesprekken en staand werken

De Hush Phone is een compacte telefooncel voor op kantoor waarin comfortabel privégesprekken en videoconferenties kunnen worden gehouden. Dankzij de uitklapbare laptopplank op stahoogte en de ergonomische armleuning kunnen probleemloos privégesprekken worden gevoerd. De cabine neemt minder dan 1 vierkante meter in beslag, maar beschermt de concentratie van iedereen.

Hush Work: de privacycabine voor solotaken

De Hush Work is een geluiddichte cabine, het ultieme toevluchtsoord van de non-stop activiteiten in de kantoortuin. Het is een zelfstandige werkplek uitgerust met een in hoogte verstelbaar bureau voor geconcentreerd solowerk. De akoestische panelen aan de binnenkant van de werkcabine houden afleiding tegen en zorgen voor privacy. Hierdoor voelt de gebruiker zich ontspannen in de ruimte – alsof deze speciaal voor hem is gemaakt. Hush Work-gebruikers kunnen hun muziek aansluiten op de Bluetooth-luidspreker van de unit, waarmee ze de dynamiek van het kantoor uitschakelen en zich volledig kunnen richten op hun werk.

Kantoor moet net zo dynamisch zijn als wij zelf

Als we ons een kantoor voorstellen dat voorziet in de behoeften van onze medewerkers, moeten we niet vergeten dat deze behoeften dynamisch zijn. Voorkeuren veranderen. Taken variëren.
Teams groeien – op onvoorspelbare wijze. Daarom moet ook het kantoor dynamisch zijn, dusdanig ontworpen dat het zich kan aanpassen aan onvoorziene en veranderende behoeften.

En dat is precies wat Hush-cabines bieden: aanpasbaarheid. Ze zijn volledig mobiel. Ze hoeven niet uit elkaar te worden gehaald om ze te verplaatsen. De cabines zijn vaste bedrijfsmiddelen en vormen een rendabel en efficiënt alternatief voor een permanente oplossing. Met de mobiele, geluiddichte Hush-cabine wordt werken in een kantoortuin weer zinvol en effectief.