Hushoffice

Blog

Hoe kunnen de behoeften aan privacy en aan samenwerking op kantoor worden verzoend?

Ieder van ons heeft een unieke voorkeur wat betreft de aard van onze werkomgeving. Sommigen hebben rust nodig om op hun best te kunnen werken. Anderen hebben een beetje geluid en energie nodig om hun flow te vinden.

Waarom het open kantoor er niet in slaagt de optimale werkomgeving te bieden

Geen ruimte voor kleine vergaderingen

Het traditionele open kantoor heeft geen geschikte vergaderruimtes, pods of cabines voor kleine groepen. Dit betekent dat de conferentieruimte de enige mogelijkheid is om te vergaderen. Kleine teams moeten een ruimte in die veel te groot is voor de groep. Het resultaat? Een strijd om die intieme sfeer te creëren die vereist is om de afstemming voor een succesvolle vergadering mogelijk te maken.

Geen plaats die ‘van jou’ is

Voor introverte en eerder gereserveerde mensen is dit probleem emotioneel gezien erg belangrijk. Er is geen ruimte in het open kantoor om zich te isoleren van anderen en alleen te werken in een totale concentratie, zoals in een isolatiecabine. Zonder een persoonlijke werkplek hebben medewerkers het gevoel dat ze onvoldoende de baas zijn over hun handelingen en dat ze te weinig gezag hebben. Dit zorgt voor angst, nervositeit en een lichte vorm van frustratie. Om te kunnen ontspannen op het werk moet je je thuis voelen in je omgeving.

Geen privacy

Belangrijke gesprekken, diepgaand werk en privégesprekken verdienen allemaal de rust en waardigheid die worden geboden door een privacypod of ruimte. Het mag dan ook niet verbazen dat 95% van alle werknemers zegt dat privacy het allerbelangrijkste is. Maar een gebrek aan privacy is helaas wel het belangrijkste kenmerk van een open kantoor.

Wanneer elke toetsaanslag en elk telefoontje vanuit de hele ruimte te horen is, voelen werknemers zich gecontroleerd en zijn ze gestrest. Wanneer nergens op kantoor enige privacy te vinden is – zoals in een akoestische privacy-cabine – begint het personeel ook het gevoel te krijgen dat ze geen controle over hun werk hebben. En er zij opgemerkt dat controle een essentiële factor is wat betreft werktevredenheid.

Privacy is essentieel voor telefoongesprekken. Zonder de juiste kantoorakoestiek om ruis op kantoor te verminderen en het gesprek in te sluiten, is het voeren van belangrijke gesprekken een ongemakkelijke, zo niet onmogelijke taak. Hetzelfde geldt voor de meeste standaard werkfuncties: het bespreken van vertrouwelijke informatie met een teamgenoot, het sluiten van een deal met een prospect of het delen van persoonlijke aangelegenheden met een hechte collega. Privéwerk verdient een privéruimte. Helaas meldt slechts 40 procent van alle werknemers dat ze over de juiste voorwaarden voor privéwerk beschikken.

Afleiding

Afleiding in het open kantoor neemt allerlei vormen aan. Denk maar aan al die prikkels als licht, geluid of beweging. Omdat een open kantoor geen geluiddempende scheidingswanden of pods heeft om deze prikkels te compartimenteren en te blokkeren, zijn de mensen in de ruimte in één keer blootgesteld aan alle activiteit om hen heen. Dit geldt ook voor het geklets onder de medewerkers, de gesprekken met de klant en elke beweging in de verte. De zintuiglijke overbelasting die daaruit voortvloeit, is verwoestend voor de concentratie. Volgens een studie van Ipsos verliezen we gemiddeld 90 minuten productiviteit per dag aan lawaai en andere factoren die ons werk hinderen.

Telefoongesprekken zijn vooral problematisch als de kantoorruimte niet over telefoon-pods beschikt. Privé of vertrouwelijke informatie dreigt openbaar te worden. Tegelijkertijd belemmert het lawaai van het gesprek de concentratie van alle andere medewerkers binnen gehoorsafstand. Een verminderde concentratie leidt tot een productiviteitsafname tot maar liefst 66%. Daarom hebben afleiding en productiviteit direct met elkaar te maken.

Geen opties wat betreft werklocatie

Lange uren achter de computer kunnen emotioneel en lichamelijk belastend zijn. Soms hebben we gewoon een verandering van omgeving nodig om onszelf te resetten en ons werk met nieuwe energie te benaderen. Helaas biedt het open kantoor niet de meest uiteenlopende mogelijkheden om werkzaamheden te herorganiseren. Zonder opties hebben medewerkers niet de nodige vrijheid om van omgeving te veranderen opdat deze bij hun workflow zou passen. Hun productiviteit lijdt daaronder.

Slecht moreel

 

Afleiding, zintuiglijke overbelasting en gebrek aan privacy en werkplekopties verminderen het arbeidsmoreel. Ook de gezonde socialisatie op kantoor lijdt eronder. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, verminderen open, grenzeloze kantoren de persoonlijke interactie met maar liefst 70%.

 

Hoe kan Hush helpen?

De akoestische pods van Hush elimineren de kenmerkende stressoren van de open kantoorruimte. Elke mobiele, geluiddichte stand dient als een vrijstaande, afgesloten werkruimte waar iedereen zich kan concentreren of kan samenwerken en privacy, comfort en een gevoel van controle over zijn of haar ruimte kan vinden.

Het mooie van de akoestische geluidsisolatie in onze pods is dat deze het optimale akoestische kantoorniveau bieden voor comfort en concentratie – niet te luid of te stil (denk aan omgevingsgeluiden of witte ruis). De geluidsisolatie blokkeert ruis en andere prikkels in beide richtingen, zodat medewerkers binnen en buiten de pod zich beter kunnen concentreren. Dat wil zeggen: zonder zich zorgen te maken dat ze hun collega’s zullen afleiden.

De units zijn verkrijgbaar in verschillende maten en de kleur en het frame van elke unit zijn aanpasbaar en kunnen worden uitgerust met accessoires. Bovendien is elke work pod voorzien van een luchtventilatiesysteem, een stroommodule en verstelbare verlichting.

Hush Meet: een mobiele meeting pod

Hush Meet biedt de perfecte vergaderruimte voor 2 of 4 personen. Voor brainstormsessies, interviews of kleine groepssamenwerkingen is de Hush Meet een modeloplossing. Hij kan worden gezien als een mobiele conferentiecabine en een economisch alternatief voor het bouwen van een permanente conferentie- of vergaderruimte.

Hush Phone: de geluiddichte cabine voor telefoongesprekken en staand werk

De Hush Phone is een compacte kantoortelefooncabine om comfortabel privégesprekken te voeren en videoconferenties te houden. Dankzij de uitklapbare laptopplank op stahoogte en de ergonomische armsteun zijn in een handomdraai privégesprekken mogelijk. De pod neemt minder dan 1 vierkante meter in beslag maar waarborgt ieders concentratie.